Amendă pentru neeliberarea facturii fiscale

507
Neeliberarea facturii fiscale pentru bunuri gajate

O entitate a contractat de la o bancă comercială un credit în sumă 500000 lei depunând drept gaj un apartament. Deoarece contribuabilul nu şi-a achitat creditul, banca a decis să comercializeze apartamentul şi a găsit un cumpărător care va achita 400000 lei pentru apartamentul respectiv. Însă, entitatea nu este de acord cu preţul respectiv şi a refuzat să elibereze factura fiscală beneficiarului. Ce sancţiuni fiscale riscă contribuabilul pentru neeliberarea facturii fiscale în situaţia respectivă?

În conformitate cu prevederilor art. 2571 din Codul fiscal, se sancţionează cu amendă în mărime de 50% din valoarea tranzacţiei debitorul gajist înregistrat în calitate de plătitor de T.V.A. în cazul neeliberării facturii fiscale la comercializarea mărfurilor gajate în numele acestuia.

Prin urmare, în situaţia examinată entităţii îi va fi aplicată amendă în mărime de 200 000 lei (50% din 400 000 lei) pentru neeliberarea facturii fiscale la comercializarea apartamentului gajat în numele acestuia.

Abonează-te la Tax Expert

LASĂ UN COMENTARIU

Lasă comentariul!
Lasă numele