Au mai rămas zile numărate pentru a cumpăra polița de asigurare medicală cu reducere de 50% și 75%

223
Reducere la poliţa de asigurare medicală

Până la 31 martie, polița de asigurare medicală poate fi cumpărată cu reduceri de până la 75% din prețul total de 4056 de lei, preț care a rămas neschimbat de cel din anul precedent.

Prin urmare, au rămas zile numărate pentru a beneficia de reduceri.

Este de menționat că de cele mai mari reduceri beneficiază proprietarii de teren agricol, care vor achita până la finele lunii martie doar 1014 lei.

Fondatorii de întreprinderi individuale, deținătorii de patentă, arendașii, arendatorii, precum și alți cetățeni care nu sunt angajați și nu sunt asigurați de Guvern vor plăti 2028 de lei sau 50% din prețul primei de asigurare medicală.

Și persoanele fizice cetățeni care sunt în afara țării mai mult de 183 de zile calendaristice pe parcursul anului beneficiază de reduceri, dacă vor cumpăra asigurarea de sănătate până la 31 martie.

Notarii, avocații, executorii judecătorești și mediatorii nu mai au parte de reduceri și trebuie să achite suma integrală pentru poliță.

Polița de asigurare medicală poate fi cumpărată de la toate oficiile Î.S. “Poşta Moldovei” sau de la agențiile teritoriale ale Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

După 31 martie, persoanele care nu și-au cumpărat poliță de asigurare medicală vor trebui să o plătească integral în sumă de 4056 lei, plus vor trebui să mai achite amendă și penalitate, iar statutul de asigurat va fi activat doar după o săptămână din momentul achitării.

Abonează-te la Tax Expert

LASĂ UN COMENTARIU

Lasă comentariul!
Lasă numele