A treia scumpire consecutivă a carburanţilor

96

Carburanţii iarăşi se scumpesc

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat noile prețuri plafon de comercializare cu amănuntul a carburanților în perioada 09 august – 22 august 2017:

  • pentru benzina Premium cu cifra octanică 95 prețul plafon constituie – 17,06 lei/litru, cu 54 de bani mai mult decât cel de acum două săptămâni sau cu 74 de bani mai mult faţă de acum o lună;
  • pentru motorină prețul plafon constituie – 14,77 lei/litru, sau cu 54 de bani mai mult decât cel stabilit acum două săptămâni sau cu 76 de bani mai mult faţă de acum o lună.

Menţionăm că ANRE, la fiecare 14 zile calendaristice, în ziua de marți, stabilește prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a benzinei şi motorinei și le publică pe pagina sa web până la ora 13.00.

În aceeași zi, fiecare operator de pe piața produselor petroliere va determina, reieșind din prețurile plafon stabilite de ANRE, prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor respective, le va publica pe pagina sa web și le va afișa pe panourile informative de la stațiile de alimentare.

Prețurile stabilite de operatori vor intra în vigoare și se vor aplica pentru toți consumatorii, începând cu ziua de miercuri, ora 00.01 noaptea.

Operatorii nu au dreptul să comercializeze cu amănuntul carburanții la prețuri mai mari decât prețurile plafon stabilite de ANRE.

Abonează-te la Tax Expert

LASĂ UN COMENTARIU

Lasă comentariul!
Lasă numele