Au fost actualizate Normele consumului de combustibil

843

Ministerul Economiei și Infrastructurii a actualizat Normele de consum de combustibil şi lubrifianți în transportul auto, operând modificări în Ordinul Ministerului Transporturilor și Gospodăriei Drumurilor nr. 172 din 9 decembrie 2005 prin Ordinul nr.81 din 27 aprilie 2020, publicat în Monitorul Oficial al Republicii Moldova la 8 mai 2020.

Potrivit modificărilor operate Normele de consum se aplică pentru calcularea consumurilor de combustibil pentru unitățile de transport, care nu dispun de calculatoarele de bord sau dispozitivele specializate de evidență a consumului de combustibil. În cazul în care unitățile de transport nu sunt dotate cu calculatoarele sau dispozitivele specializate, consumul de combustibil se stabilește în baza Normelor de consum de combustibil şi lubrifianți în transportul auto.

Totodată, au fost majorate normele de consum de combustibil stabilite în Anexa la Ordin, în mediu creșterea fiind de circa 30%.

De asemenea, au fost aprobați coeficienții de rectificare din normele de consum pentru funcționarea transportului auto în orașe:
– cu populația de peste 3,0 milioane de locuitori – până la 30%;
– cu populația de la 1,0 până la 3,0 milioane de locuitori – până la 25%;
– cu populația de la 250 mii până la 1,0 milion de locuitori – până la 20%;
– cu populația de la 100 mii până la 250 mii de locuitori – până la 15%;
– cu populație până la 100 mii locuitori – până la 10% (în orașe şi orășele dotate cu semafoare şi alte semne rutiere de circulaţie).

Modificările operate în Normele de consum vor intra în vigoare din 8 iunie 2020.

Abonează-te la Tax Expert

LASĂ UN COMENTARIU

Lasă comentariul!
Lasă numele