Au mai rămas ZILE NUMĂRATE până la termenul limită de depunere a declaraţiilor pe venit

250
Termenul limita de prezentare a declaratiei pe venit

În anul curent data de 2 mai este ultima zi când persoanele fizice mai pot prezenta declarația privind impozitul pe venit.

Contribuabilii, persoanele fizice, care activează la două sau mai multe locuri de muncă şi au avut în anul trecut un salariu cumulativ, care depăşeşte 29640 de lei au obligaţia să prezinte până pe 2 mai declaraţia de venit pentru anul 2016.

De asemenea, obligaţia de a depune declaraţie o au şi persoanele fizice, ce au obţinut venituri atât sub formă de salariu, cât şi din vânzarea proprietăţii, a căror sumă totală depăşeşte 29 640 de lei pe an; nu au primit salariu, dar au obţinut venituri de la vânzarea proprietăţii – case, maşini sau darea în chirie a terenurilor agricole, ce depăşesc suma scutirii personale de 10128 lei.

Depunerea declaraţiei este obligatorie şi pentru persoanele fizice, care îşi schimbă domiciliul permanent din Republica Moldova în altă ţară, precum şi în cazul, dacă a fost achitat în plus un venit, care urmează a fi restituit.

Cotele de impozitare sunt de 7% din venitul anual impozabil ce nu depăşeşte suma de 29640 lei şi 18% din venitul anual impozabil ce depăşeşte suma de 29640 lei.

Scutirea personală pe care fiecare contribuabil o poate aplica la calcularea impozitului pentru 2016 este în sumă de 10128 lei. În cazul în care soţul (soţia) nu beneficiază de scutire personală contribuabilul poate aplica scutirea suplimentară, la fel în sumă de 10128 lei.

Scutirea pentru persoanele întreţinute constituie 2256 lei pentru fiecare persoană întreţinută sau o scutire în mărime de 10128 lei pentru fiecare persoană întreţinută, invalid din copilărie.

Ca şi în anii precedenţi, Declaraţiile persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit pot fi depuse la orice subdiviziune a Serviciul Fiscal de Stat, indiferent de locul de reşedinţă al contribuabilului.

Abonează-te la Tax Expert

LASĂ UN COMENTARIU

Lasă comentariul!
Lasă numele