Cetățenii care nu au achitat până la 1 iulie 2019 impozitul pe bunurile imobiliare și/sau impozitul funciar nu vor fi sancționați

569
termenul de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare

Potrivit legislației fiscale (art. 282 alin. (2) din Codul fiscal) cetățenii care au obligația de a achita impozitul pe bunurile imobiliare și/sau impozitul funciar pentru anul 2019 și au achitat integral suma impozitului calculat pentru anul curent până la data de 1 iulie 2019* au beneficiat de o reducere de 15%.

Totuși cetățenii care nu au reușit să achite până la data menționată impozitul nu vor fi sanționați și nu li se va calcula majorare de întârziere (penalitate), deoarece conform art. 282 alin. (1) din Codul fiscal impozitul pe bunurile imobiliare și/sau impozitul funciar urmează a fi achitat în părți egale (jumate), fără reducere, nu mai târziu de 15 august și 15 octombrie a anului curent.

În cazul neachitării impozitului în termenii menționați se va calcula majorare de întârziere (penalitate) în conformitate cu legislația în vigoare.

În cazul în care cetățenii nu au primit avizul de plată, sau pentru alte informații suplimentare, aceștia urmează să se adseseze la serviciul de colectare a impozitelor şi taxelor locale din cadrul primăriilor.

*Ținând cont că data de 30 iunie 2019 a fost o zi de odihnă, pentru a beneficia de dreptul la reducere, ultima zi de achitare a sumei impozitului pe bunurile imobiliare şi/sau impozitului funciar a fost data de 1 iulie 2019.

Abonează-te la Tax Expert

LASĂ UN COMENTARIU

Lasă comentariul!
Lasă numele