Cum se completează factura fiscală de entitatea neplătitoare de TVA?

834
factura fiscala

Cum se completează factura fiscală de entitatea neplătitoare de TVA?

Instrucțiunea privind completarea formularului tipizat de document primar cu regim special “Factura fiscală” aprobat prin Ordinul Ministerului Finanțelor nr.118 din 28.08.2017 stabileşte inclusiv şi modul de completare a facturii fiscale de către entităţile neplătitoare de TVA.

Principala diferență dintre factura fiscală completată de către entitatea plătitoare de TVA și una ce nu este plătitoare de TVA este reflectarea codului TVA în rândul 1 “Furnizor”.

Totodată, în cazul completării facturii fiscale de către entitatea neplătitoare de TVA, coloana 10.6 “Cota TVA, %” și coloana 10.7 “Suma totală a TVA, lei” nu se completează cu excepția cazurilor de refacturare a cheltuielilor compensate aferente procurărilor impozabile cu TVA.

Indicatorul coloanei 10.8 “Valoarea mărfurilor/activelor, serviciilor, lei” în cazul în care factura fiscală se completează de către entitatea care nu deţine statut de plătitor de TVA, urmează să coincidă cu coloana 10.5, cu excepţia cazurilor de refacturare a cheltuielilor compensate aferente procurărilor impozabile cu T.V.A.

În rândul 11 “TOTAL (pe pagină)” entităţile neînregistrate în calitate de plătitori de T.V.A. calculează totalul reieșind din faptul completării doar a coloanelor 10.5 şi 10.8.

Abonează-te la Tax Expert

LASĂ UN COMENTARIU

Lasă comentariul!
Lasă numele