În curând vom avea Regulamentul privind modul de aplicare a scutirii de TVA fără drept de deducere în baza art. 103 alin. (98) din Codul fiscal

239
a red home sign, Real Estate Concept

Ministerul Finanţelor a elaborat Proiectul Regulamentului privind modul de aplicare a scutirii de TVA fără drept de deducere în conformitate cu art. 103 alin. (98) din Codul fiscal.

Scopul acestui Regulament este implementarea unui mecanism clar și eficient pentru importul mărfurilor și serviciilor de către agenții economici – parteneri privați pentru realizarea proiectelor de parteneriat – public privat de interes național.

Selectarea partenerilor privați pentru realizarea proiectelor de parteneriat public – privat de interes național se va realiza în conformitate cu prevederile Legii nr.179-XVI din 10 iulie 2008 cu privire la parteneriatul public – privat.

Totodată, pentru realizarea importului de mărfuri cu aplicarea scutirii de TVA fără drept de deducere, partenerul privat va prezenta la Serviciul vamal: lista proiectelor de parteneriat public – privat de interes național, în care este indicat proiectul pentru care se efectuează importul, scrisoarea emisă pe blancheta oficială de către partenerul public și confirmarea că contractul de parteneriat public – privat este înregistrat în registrul patrimoniului public, subregistrul nr.5, ținut de Agenția Proprietății Publice, conform Hotărîrii Guvernului nr.675 din 6 iunie 2008.

Scutirea de TVA fără drept de deducere se aplică pentru mărfurile/serviciile specificate în anexele la contractul în baza căruia se va efectua importul mărfurilor/serviciilor destinate executării contractului de parteneriat public – privat, înregistrat în Registrul patrimoniului public, subregistrul nr.5, conform Hotărârii Guvernului nr. 675 din 6 iunie 2008.

Respectivul proiect poate fi examinat în detaliu conform linkului: PROIECT.

Data limită pentru comentarii la acest proiect este 21.03.2018.

Abonează-te la Tax Expert

LASĂ UN COMENTARIU

Lasă comentariul!
Lasă numele