Data limită de trecere a MCC la ora de iarnă

360
Ora în maşina de casă şi de control

Trebuie de trecut ora MCC la ora de iarnă? Dacă da, atunci care-i data limită de trecere ţinând cont că în această noapte trecem la ora de iarnă?

După cum ştim la data de 28 octombrie 2018 trecem la ora de iarnă, ora 400 va deveni ora 300. Respectiv, trebuie să modificăm ora la mașinile de casă și control, potrivit orei de iarnă.

În conformitate cu prevederile punctului 8 lit. e) din Regulamentul cu privire la aplicarea mașinilor de casă și control, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 474 din 28 aprilie 1998, contribuabilii sunt obligați să utilizeze MCC în stare funcțională.

MCC se consideră în stare de funcţionare dacă imprimă pe documente data calendaristică curentă şi timpul cu deviere maximă de 15 minute de la timpul real (excepţie făcând devierea cu o oră în perioada de trecere de la ora de vară/iarnă la ora de iarnă/vară, care nu va depăşi data de 20 noiembrie/aprilie a anului în curs.

Prin urmare legislaţia ne obligă să trecem şi ora MCC la ora de iarnă, iar termenul limită pentru această acțiune este data de 20 noiembrie 2018.

Abonează-te la Tax Expert

LASĂ UN COMENTARIU

Lasă comentariul!
Lasă numele