Expiră termenul de achitare al impozitului pe avere

188
Termenul de achitare a impozitului pe avere

Persoanele fizice ce conform datelor reflectate în Registrul bunurilor imobile la situația din 1 noiembrie 2017, au fost înregistrate în calitate de proprietari ai obiectelor impunerii – bunuri imobiliare cu destinație locativă, inclusiv căsuțele de vacanță (cu excepția terenurilor), precum și cotele-părți, a căror totalitate este estimată la valoarea 1,5 milioane lei și mai mult, iar suprafața totală constituie 120 metri pătrați și mai mult, sunt calificate drept subiecți ai impunerii cu impozitul pe avere.

Baza impozabilă a obiectelor impunerii constituie valoarea estimată a acestor bunuri, apreciată de către organele cadastrale teritoriale, față de care se aplică impozitul pe avere, la cota de 0,8%.

Termenul limită de achitare a impozitului pe avere este data de 26 decembrie 2017 (ținând cont că 25 decembrie este stabilită drept zi de odihnă).

Potrivit Serviciului Fiscal de Stat, în Republica Moldova sunt înregistrați 2287 de subiecți ai impunerii cu impozitul de avere, care corespund criteriilor stabilite la situația din 1 noiembrie 2017. Dintre aceștia 2075 sau 90,7% din numărul total sunt în raza mun. Chișinău.

Suma impozitului pe avere, care a fost estimată spre a fi încasată în bugetul de stat constituie cifra de 43 521,4 mii lei.

Abonează-te la Tax Expert

LASĂ UN COMENTARIU

Lasă comentariul!
Lasă numele