Modificări în accesarea Portalului serviciilor fiscale electronice

346
impozitul unic datorat de rezidenții parcurilor pentru TI

Începând cu 1 august curent, noii utilizatori ai portalului serviciilor fiscale electronice se vor autentifica prin serviciul electronic guvernamental de autentificare și control al accesului (MPass), fiind suspendată înregistrarea cu credențiale (e-mail/login și parolă) utilizată anterior de Serviciul Fiscal de Stat.

Înregistrarea și crearea conturilor de utilizator pe portalul www.servicii.fisc.md și www.raportare.gov.md nu vor mai fi efectuate manual de către contribuabili prin indicarea login-ului, adresei de e-mail, parolă etc. În urma autentificării pe portalul serviciilor fiscale electronice, prin intermediul serviciului guvernamental MPass, contul de utilizator va fi creat de către sistem în mod automatizat.

MPass integrează toate instrumentele de autentificare electronică legal disponibile în Republica Moldova: semnătura mobilă, semnătura electronică pe stick USB, buletinul de identitate electronic și, mai nou, metoda de autentificarea în 2 pași. Prin utilizarea metodei de autentificare în 2 pași pe baza parolei și a codului de verificare, utilizatorii semnăturii mobile se pot autentifica în mod gratuit.

Totodată, Serviciul Fiscal de Stat îndeamnă utilizatorii serviciilor fiscale electronice care se autentifică pe portalul www.servicii.fisc.md și www.raportare.gov.md cu login și parolă să utilizeze pe larg metoda de autentificare prin MPass cu ajutorul semnăturii electronice deținute de la unul din prestatorii de servicii de certificare acreditați în domeniu, în legătură cu faptul că în scurt timp va fi suspendată și metoda de autentificare cu credențiale (e-mail/login și parolă). Aceeași recomandare este și pentru contribuabilii care dețin conturi de utilizator, pentru autentificarea căruia se utilizează e-mail și parolă. Categoria dată de contribuabili urmează să contacteze Centrul Unic de Apel al Serviciului Fiscal de Stat la 080001525, tasta 2, pentru unificarea conturilor de utilizator de tip vechi și migrarea entităților la care deține acces, în contul nou unificat.

Pentru informații suplimentare puteți apela la Centrul Unic de Apel al Serviciului Fiscal de Stat la numărul de telefon: 0 8000 15 25, apel gratuit.

Abonează-te la Tax Expert

LASĂ UN COMENTARIU

Lasă comentariul!
Lasă numele