Neeliberarea facturii fiscale în cazul bunurilor gajate

227
Valoarea bunurilor gajate

Entitatea „X” SRL a contractat de la o bancă comercială un credit în sumă 800000 lei depunând drept gaj un apartament. Deoarece entitatea nu şi-a achitat creditul, banca a decis să comercializeze apartamentul şi a găsit un cumpărător care va achita 500000 lei pentru apartamentul respectiv. Însă, întreprinderea „X” SRL nu este de acord cu preţul respectiv şi a refuzat să elibereze factura fiscală beneficiarului. Ce sancţiuni fiscale riscă contribuabilul „X” SRL pentru neeliberarea facturii fiscale în situaţia respectivă?

Conform prevederilor art. 2571 din Codul fiscal, se sancţionează cu amendă în mărime de 50% din valoarea tranzacţiei debitorul gajist înregistrat în calitate de plătitor de T.V.A. în cazul neeliberării facturii fiscale la comercializarea mărfurilor gajate în numele acestuia.

Prin urmare, în situaţia dată contribuabilului „X” SRL îi va fi aplicată amendă în mărime de 250000 lei (50% din 500000 lei) pentru neeliberarea facturii fiscale la comercializarea apartamentului gajat în numele acestuia.

Abonează-te la Tax Expert

LASĂ UN COMENTARIU

Lasă comentariul!
Lasă numele