Ora MCC la fel trebuie trecută la ora de iarnă

430
Ora în maşina de casă şi de control

După cum ştim în acest weekend, la data de 27 octombrie 2019 trecem la ora de iarnă, ora 400 va deveni ora 300. Respectiv, trebuie să modificăm ora la mașinile de casă și control, potrivit orei de iarnă.

În conformitate cu prevederile punctului 7 3) din Regulamentul cu privire la exploatarea echipamentelor de casă și de control
pentru efectuarea decontărilor în numerar și/sau prin alt instrument de plată (Anexa nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 141/2019), utilizatorii mașinilor de casă și de control/imprimantelor fiscale sânt obligați să utilizeze mașina de casă și de control/imprimanta fiscală în stare de funcționare.

Mașina de casă și de control/imprimanta fiscală se consideră în stare de funcționare dacă imprimă pe documente data calendaristică curentă și timpul cu deviere maximă de 15 minute de la timpul real (excepție făcând devierea cu o oră în perioada de trecere de la ora de vară/iarnă la ora de iarnă/vară, care nu va depăși data de 20 noiembrie/aprilie a anului în curs).

Prin urmare legislaţia ne obligă să trecem şi ora MCC la ora de iarnă, iar termenul limită pentru această acțiune este data de 20 noiembrie 2019.

Abonează-te la Tax Expert

LASĂ UN COMENTARIU

Lasă comentariul!
Lasă numele