În România a apărut o nouă taxă

179

Începând cu data de 1 martie 2018, În România a intrat în vigoare schimbarea modului de plată a domeniilor web .ro, astfel că suplimentar se plăteste o taxă anuală de mentenanță.

Taxa respectivă este în mărime de 6 euro pe an, fără TVA. Această sumă a fost stabilită la nivelul pieţei europene din domeniu, ajustată la veniturile şi la puterea de cumpărare a populaţiei.

Până acum, atunci când îți cumpărai un domeniu .ro, aveai ocazia să îl cumperi “pe viață”. Respectiv, multe persoane achiziționau un domeniu doar ca să îl țină blocat și să-l vândă ulterior.

Iar începând cu data de 1 martie 2018, domeniile .ro se înregistrează și reînnoiesc pe o perioadă limitată de timp, între minim 1 an și maxim 10 ani.

Pentru verificarea datei de expirare a domeniului dumneavoastră, RoTLD pune la dispoziţie o aplicaţie de simulare a datei de expirare a domeniilor .ro ce poate fi accesată aici.

Pentru verificarea datei de expirare a domeniului dumneavoastră, RoTLD pune la dispoziție o aplicație de simulare a datei de expirare a domeniilor .ro

Pentru verificarea datei de exiprare, introduceti doar numele domeniului, fara http:// sau www.

În mediul online părerile despre noua taxă sunt împărţite, unii speră că astfel cei ce au procurat domenii .ro “pe viaţă” pentru a le ţine doar blocate vor fi nevoiţi să le lese libere.

În prezent sunt înregistrate peste 700 000 de domenii .ro.

Abonează-te la Tax Expert

LASĂ UN COMENTARIU

Lasă comentariul!
Lasă numele