Expiră termenul de achitare al impozitului pe avere

208
Termenul de achitare a impozitului pe avere

Persoanele fizice ce conform datelor reflectate în Registrul bunurilor imobile la situația din 1 noiembrie 2018, au fost înregistrate în calitate de proprietari ai obiectelor impunerii – bunuri imobiliare cu destinație locativă, inclusiv căsuțele de vacanță (cu excepția terenurilor), precum și cotele-părți, a căror totalitate este estimată la valoarea 1,5 milioane lei și mai mult, iar suprafața totală constituie 120 metri pătrați și mai mult, sunt calificate drept subiecți ai impunerii cu impozitul pe avere.

Baza impozabilă a obiectelor impunerii constituie valoarea estimată a acestor bunuri, apreciată de către organele cadastrale teritoriale, față de care se aplică impozitul pe avere, la cota de 0,8%.

Termenul limită de achitare a impozitului pe avere este data de 26 decembrie 2018 (ținând cont că 25 decembrie este stabilită drept zi de odihnă).

Serviciul Fiscal de Stat atenționează că în cazul în care impozitul pe avere nu va fi achitat în termen, pentru fiecare zi de întârziere va fi aplicată majorarea de întârziere (penalitate) în mărime de 0,0329% per zi.

Abonează-te la Tax Expert

LASĂ UN COMENTARIU

Lasă comentariul!
Lasă numele