Tichetele de masă au fost votate în lectură finală

219
Tichetele de masă a fost votate în lectură finală

Astăzi, 20 iulie 2017, Parlamentul a votat în lectură finală Proiectul de lege privind introducerea tichetele de masă. Proiectul respectiv a fost susţinut în Parlament de către 54 de deputați.

Legea prevede că angajatorii din Republica Moldova vor trebui să le elibereze angajaților tichete de masă pentru fiecare zi de muncă, iar valoarea nominală unui tichet va constitui 45 de lei pe zi.

Tichetele de masă nu vor fi transmisibile, dreptul de a le utiliza fiind deținut exclusiv de salariat şi pot fi utilizate doar la procurarea produselor alimentare, excluzând băuturile alcoolice și articolele de tutun.

La fel, se interzice schimbul tichetelor de masă contra mijloacelor bănești.

Tichetele de masă vor putea fi utilizate în societățile de alimentație publică (cantine, restaurante, bufete etc.), super/hypermarket-uri și alte asemenea entități care sunt în raporturi contractuale cu operatorii, doar pentru a cumpăra produse alimentare.

Valoarea nominală a tichetelor achitată operatorilor de către angajatori nu prezintă obiect impozabil cu TVA, iar cheltuielile aferente acordării tichetelor de masă de către angajator salariaţilor vor fi deductibile în scopuri fiscale la determinarea impozitului pe venit din activitatea de întreprinzător.

Tichetul de masă vor fi valabile în anul calendaristic în care a fost emis, cu excepţia tichetului emis în perioada 1 noiembrie – 31 decembrie, care poate fi utilizat până la data de 31 decembrie a anului următor.

În situaţia în care preţul produselor alimentare procurate va fi mai mic decât valoarea nominală a tichetului de masă, utilizarea tichetului se va considera integrală. Societăţilor de alimentaţie publică le este interzisă acordarea unui rest de bani la tichetul de masă.

Prezenta Lege va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Abonează-te la Tax Expert

LASĂ UN COMENTARIU

Lasă comentariul!
Lasă numele