Astăzi e ultima zi de prezentare a declarației privind impozitul pe venit

408

Astăzi, 25 martie 2021, este ultima zi pentru prezentarea Declarației cu privire la impozitul pe venit pentru anul 2020 de către persoanele juridice și persoanele fizice care practică activitate de întreprinzător, contribuabilii care desfășoară activitate profesională precum și persoanele fizice care desfășoară activitate independentă.

În baza prevederilor 83 alin. (4) din Codul fiscal, declaraţia cu privire la impozitul pe venit se prezintă Serviciului Fiscal de Stat nu mai târziu de data de 25 a lunii a treia după finele perioadei fiscale de gestiune.

Potrivit prevederilor art. 260 alin. (1) din Codul fiscal, nerespectarea modului de întocmire şi de prezentare a dării de seamă fiscale se sancţionează cu o amendă de la 200 la 400 de lei pentru fiecare dare de seamă fiscală, dar nu mai mult de 2000 de lei pentru toate dările de seamă fiscale, aplicată contribuabililor specificaţi la art.232 lit.b), şi cu amendă de la 500 la 1000 de lei pentru fiecare dare de seamă fiscală, dar nu mai mult de 10000 de lei pentru toate dările de seamă fiscale, aplicată contribuabililor specificaţi la art.232 lit.a) şi c).

Prin urmare, dacă nu ați prezentat până astăzi declarația, urmează să o prezentați pe parcursul zilei, în caz contrar riscați să fie aplicate sancțiuni.

Totodată, astăzi expiră și termenul de achitare a impozitului pe venit pasibil spre plată conform Declarației prezentate pentru anul 2020.

Abonează-te la Tax Expert

LASĂ UN COMENTARIU

Lasă comentariul!
Lasă numele